‹ Alle nieuwsberichten

Apps sluiten? Dat gaat vanzelf

Apps sluiten? Dat gaat vanzelf

Moet je apps nu wel of niet afsluiten? Of moet je een taskkiller installeren om al die open apps te sluiten?

Gemiddeld hebben Nederlanders twintig apps op hun telefoon geïnstalleerd volgens onderzoeksbureau Motivaction. Wat nu als je die alle twintig open hebt staan? Slibt je toestel dan dicht? En hoe zit het met de accu?

apps

Die twintig apps allemaal tegelijkertijd openen is onmogelijk. Maar soms wil je halverwege een email even iets anders doen. Als je overschakelt op een andere app, verdwijnt de vorige in het snelle werkgeheugen. Op die manier kunnen ze snel weer opgeroepen worden. Bovendien kun je dan ook nog eens doorgaan waar je gebleven was. Dat kan halverwege een level in Angry Birds zijn maar ook halverwege een email naar je baas.

Veel mensen willen apps toch afsluiten. Dit ben je immers gewend dankzij je laptop of computer. Hoe goed het ook bedoeld is, het effect is niet altijd positief. Moderne smartphones zijn prima in staat om zelf hun werkgeheugen te managen. Sterker nog, als je apps gaat afsluiten die je vaak gebruikt dan kan het zijn dat je juist meer accu verbruikt. Dat komt omdat de app iedere keer volledig moet worden geladen. Daardoor moet het toestel harder werken en daardoor raak je sneller door de accu heen.

Het is beter om je smartphone zelf te laten bepalen welke apps in het geheugen horen en welke niet. Camera- en navigatieapps zijn een uitzondering op de regel. Deze apps gebruiken hardware die in het toestel zijn gebouwd en kunnen op de achtergrond nog taken blijven uitvoeren. Het is beter om deze apps te sluiten als je de foto hebt geschoten of je bestemming hebt bereikt.

Wil je meer weten? Lees dan hier ons dossier over werkgeheugen.

Meer nieuws over: