‹ Alle nieuwsberichten

Apple lanceert de nieuwe iPhone 16-serie en Apple Watch 10-serie

Apple lanceert de nieuwe iPhone 16-serie en Apple Watch 10-serie

Op maandagavond 9 september 2024 kondigde Apple om 19.00 uur de iPhone 16-serie samen met de nieuwste generatie Apple Watches en AirPods aan! De focus van de lancering lag op de nieuwe AI-functionaliteit van de nieuwe iPhones en de gezondheidsfuncties van de gadgets. Vanaf vrijdag 13 september 2024 zijn de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max beschikbaar voor pre-order bij Belsimpel.nl.

De verbeteringen voor de nieuwste iPhone 16-serie

De nieuwste smartphones van Apple zijn er in veel opzichten op vooruit gegaan. Zo is onder andere de batterijduur onder handen genomen waardoor je nu nog langer van je iPhone kunt genieten zonder op te laden. Verder beschikken alle nieuwe modellen naast de actieknop (waarmee de iPhone 15 ook al uitgerust is) ook over een afzonderlijke cameraknop ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van de camerafunctie. Alle iPhone 16-modellen beschikken over dual-sim waarmee je zowel een eSIM als een fysieke simkaart kunt gebruiken en een USB-C poort voor universeel opladen.

Verbeteringen voor de iPhone 16 en de iPhone 16 Plus

Met name de camerafuncties van de iPhone 16 en iPhone 16 Plus zijn verbeterd. Met de superscherpe 48-megapixelcamera kun je foto’s twee keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies en nu ook ruimtelijke foto’s maken; hiervoor zijn de cameralenzen weer verticaal geplaatst in plaats van diagonaal zoals bij de iPhone 15. De nieuwe toestellen beschikken over een nieuwe groothoeklens die automatische focus mogelijk maakt en meer licht kan vastleggen in donkere situaties. Verder zijn de toestellen uitgerust met de nieuwe A18-chip die de algemene prestaties van de telefoons verbetert én het gebruik van Apple Intelligence mogelijk maakt. De iPhone 16 en iPhone 16 Plus hebben een beeldschermdiagonaal van 6,1 en 6,7 inch respectievelijk en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, roze, groen en blauw.

Wat er verandert voor de iPhone 16 Pro-modellen

De Pro-modellen zijn de iets luxere varianten van de iPhone 16 en zijn daarom uitgerust met nóg betere functies. Zo heeft de iPhone 16 Pro een batterijcapaciteit waarmee je tot 27 uur video af kunt spelen en met het Pro Max-model tot wel 33 uur. Met de iPhone 16 Pro-telefoons zoom je tot wel vijf keer in op foto’s zonder kwaliteitsverlies en ook deze modellen beschikken over de verbeterde groothoeklens. De iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max zijn ook een slag groter dan de iPhone 16 met een beeldschermdiagonaal van 6,3 en 6,9 inch respectievelijk, en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, roze, titanium en goud.

Apple Watch Series 10 Apple Watch Series 10 en Apple Watch Ultra 2

Naast nieuwe telefoons heeft Apple ook een aantal nieuwe gadgets aangekondigd, waaronder de Apple Watch Series 10. Deze nieuwe smartwatch is platter en groter dan alle vorige Apple Watch-modellen. Het design is 9% dunner dan dat van de Apple Watch Series 9 en heeft door het 30% grotere display ruimte voor een hele extra rij aan berichten, e-mails of nieuws. Daarnaast heeft Apple voor de nieuwste Apple Watch een nieuwe chip ontwikkeld: de S10-chip. Met deze chip beschikt de Apple Watch Series 10 ook over de nieuwe functie die slaapapneu kan detecteren.

Voor de Apple Watch Ultra-serie heeft Apple geen nieuw model uitgebracht. Wel hebben ze de Apple Watch Ultra 2 in een nieuwe kleuroptie ‘Satin Black Titanium’ aangekondigd, en zal hij vanaf nu ook beschikbaar zijn met een ‘Titanium Milanese Loop’ bandje.

Apple AirPods 4 Beter horen: de revolutionaire AirPods 4, AirPods Pro 2 en AirPods Max

Binnenkort zullen alle kleine elektronisch oplaadbare apparaten (in de EU) oplaadbaar moeten zijn met een universele USB-C kabel. De USB-C oplaadpoort is dan ook de grootste ontwikkeling voor de Apple AirPods Max die daarnaast ook in een aantal nieuwe kleuren wordt uitgebracht, waaronder goud, perzik-oranje, lila en donkerblauw.

De AirPods 4 zouden de meest comfortabele AirPods ooit moeten zijn door het met ‘laser-topografie’ ontwikkelde design. Daarnaast is de geluidskwaliteit van de draadloze oortjes verbeterd, hebben ze een gepersonaliseerde ruimtelijke audio-functie en helpen ze omgevingsgeluiden te verminderen.

De Apple AirPods Pro 2 hebben de grootste ontwikkeling doorgemaakt en zijn uitgerust met maar liefst drie nieuwe functies die gehoorbescherming bieden en verbeteren. Apple introduceert een klinisch goedgekeurde hoortest, gehoorbescherming die zich automatisch aanpast aan omgevingsgeluiden, en een gehoorapparaatfunctie die het ‘gehoor-profiel’ verkregen uit de hoortest kan toepassen op afgespeelde audio op alle apparaten van de gebruiker.

De nieuwste Apple-producten bestel je bij Belsimpel

Vanaf vrijdag 13 september 14.00 uur zijn alle nieuwe Apple-producten beschikbaar voor pre-order bij Belsimpel.nl. Bekijk de nieuwste iPhones, Apple Watches of AirPods alvast of meld je aan om als eerste op de hoogte te worden gebracht over de pre-order.