Oneindig Online is ook écht oneindig, gauw je buurt waarschuwen voor een inbreker met WhatsApp, notificaties lezen op je PC en iedereen houdt van Snapchat. Dit gebeurde er in telecomland in week 22.
Netneutraliteit is een ding. Nu dit fenomeen steeds belangrijker wordt, moeten providers hier natuurlijk rekening mee houden. Kort nadat T-Mobile zijn Oneindig Online-bundel met onbeperkt internet aankondigde, schreeuwden de netneutraliteit-activisten om moord en brand. T-Mobile had namelijk beperkingen gesteld op video’s kijken in hoge kwaliteit en je mobiel internet delen met andere apparaten (tethering). Dit zou in strijd zijn met de recentelijk aangenomen regels over netneutraliteit. Gelukkig heeft T-Mobile deze beperkingen nu geschrapt, met voorwaarde dat er wel een ‘Fair Gebruik’-clausule aan vast zit. Hierin staat dat excessief datagebruik mag worden herkend en dat klanten die dit doen op de vingers getikt mogen worden. Dit is volgens T-Mobile nodig om de kwaliteit van hun netwerk te blijven garanderen. Verder hoef je je geen zorgen te maken dat T-Mobile meekijkt met de dingen die je doet om zoveel data nodig te hebben – ze hebben benadrukt dat ze niet naar de inhoud van het dataverkeer kijken.
Bron: Tweakers, Android Planet
In de meest recente testversie van WhatsApp is een nieuwe functie opgedoken: de (min of meer) publieke WhatsApp-groepschats! Als eigenaar van een groep kun je door middel van het delen van een link mensen uitnodigen in je groep. Wanneer een gebruiker op deze link klikt wordt WhatsApp geopend en ziet hij de naam van de groep, de oprichter en het aantal mensen dat er al in de groep zit. Je hoeft dus niet meer eerst je telefoonnummer uit te wisselen! De functie lijkt ontwikkeld om bijvoorbeeld gauw mensen in je buurt of wijk te waarschuwen voor een inbreker, of om snel een grote groep mensen in een groep toe te voegen waarvan je niet alle telefoonnummers hebt. Handig!
Bron: Tweakers, Android Police
Microsoft heeft in zijn nieuwste Windows 10 Mobile-versie een functie ingebouwd om je notificaties te kunnen lezen op je Windows 10-pc. Dit gebeurt via Cortana. Wanneer je een notificatie krijgt op je Windows 10-smartphone, wordt deze via de digitale assistent doorgestuurd naar de Cortana-versie op je pc. Je kunt dan ook via je pc reageren op deze melding. Daarnaast kun je ook gemakkelijk foto’s versturen vanaf je telefoon naar de pc door de spraakopdracht ‘send this photo to my pc’ te geven. Cortana is helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands, dus de spraakopdracht ‘stuur deze foto naar mijn pc’ zal nog niet werken.
Bron: Tweakers, PCworld
Snapchat is in Nederland heel groot. Volgens schattingen had Snapchat anderhalf jaar geleden in Nederland alleen al 1,5 miljoen actieve gebruikers. De grootste doelgroep is natuurlijk de jongeren – driekwart van de Nederlandse jongeren tussen 12 en 19 jaar gebruikt Snapchat om de hele dag door foto’s naar vrienden te sturen. Vooral met de introductie van Snapchat-filters zoals Faceswap of de bij bijna iedereen bekende regenboog-kots steeg de populariteit immens. Wereldwijd zijn de getallen in vergelijking met andere apps als Facebook en WhatsApp wat minder indrukwekkend – 150 miljoen mensen gebruiken dagelijks Snapchat, terwijl de concurrenten rond de miljard gebruikers hebben.
Bron: Tweakers
Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.