Apple is van een stel rechtszaken af, Snapchat haalt nog meer leuks uit met je gezicht en Google Calendar plant nu nog beter met je mee. Dit gebeurde er in telecomland in week 16.
We hebben het al een paar keer eerder gehad over de slepende rechtszaak tussen Apple en de FBI. Een korte samenvatting: de FBI wilde dat Apple de iPhone van een verdachte zou ontgrendelen, Apple weigerde dit en werd hierom voor de rechter gesleept. Uiteindelijk is de FBI er met hulp van externe partijen in geslaagd om de toestellen te ontgrendelen. Nu is bekend geworden dat ook een tweede iPhone in een andere zaak al door de FBI zelf is ontgrendeld. Wederom heeft een anonieme, externe partij het onderzoeksbureau geholpen om de juiste code te vinden. Hiermee is ook deze rechtszaak tegen het bedrijf uit Cupertino definitief afgelopen. Onlangs is ook bekend geworden dat die unlocktool uit de eerste rechtszaak de FBI ruim meer dan een miljoen dollar heeft gekost. De instelling twijfelt nog of ze gaan vrijgeven hoe de ontgrendelingsmethode precies werkt.
Dichterbij huis lopen er gelukkig geen dure rechtszaken rond Apple, maar dat betekent niet dat de overheid geen data opvraagt. In de tweede helft van 2015 hebben Nederlandse autoriteiten een recordaantal verzoeken gedaan naar data van Apple-apparaten. Apple heeft dit laten weten in hun halfjaarlijkse Transparantie-rapport.
Bron: Tweakers 1, 2, 3
In de meest recente update van Snapchat heeft de app het nu mogelijk gemaakt om emoji-stickers op bewegende objecten te plakken. Waar je voorheen alleen stickers vast kon zetten op één plek, bewegen ze nu mee. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om jezelf een snor te geven of je vrienden te voorzien van drollen op hun hoofd. Ook is de faceswap-mogelijkheid uitgebreid. Je hoeft niet langer met twee mensen in beeld te zijn, maar je swapt nu ook heel makkelijk met foto’s. Wel zo makkelijk wanneer je bijvoorbeeld graag het gezicht van Kanye West wilt overnemen.
Bron: Nu.nl
We kennen het allemaal: je bent echt en heus van plan om te gaan hardlopen. Maar ach, tussen de vergaderingen, colleges en kantooruren door komt het allemaal net niet uit. Of misschien toch wel? Met Google Calendar kun je nu namelijk doelen invoeren. Zo geef je de app bijvoorbeeld door dat je graag twee keer per week een uurtje wilt hardlopen. Je beantwoordt hierbij een aantal vragen, zoals hoe vaak je dit wilt doen, hoe lang en op welk moment van de dag. Andere doelen die je kunt inplannen zijn bijvoorbeeld opruim-momenten, studeertijd en zelfs een wekelijks telefoontje met je moeder. Hierdoor zorgt Google Calendar ervoor dat je altijd op schema ligt!
Bron: Nu.nl
Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.