De introductie van de Huawei P9, goed beveiligde iPhones en waarom je nooit meer gedoe zult hebben met het splitten van een rekening! Dit gebeurde er in telecomland in week 14.
We kunnen het niet laten om nog een keertje terug te blikken op de presentatie van de Huawei P9. Op 6 april presenteerde Huawei niet één, maar twee telefoons! Naast de krachtige P9 werd de nóg betere Huawei P9 Plus gepresenteerd. Een prachtig Full-HD-scherm, een dual-camera met uitzonderlijke prestaties en een prachtig uiterlijk. Beide toestellen lijken qua uiterlijk aardig op elkaar. De P9 Plus is wel iets groter: 5.5 inch tegenover 5.2 inch voor de normale P9. De toestellen zijn uitgerust met een razendsnelle Kirin 955-processor; waarbij de P9 3GB werkgeheugen en de P9 Plus 4GB werkgeheugen heeft meegekregen. De P9 behoort op het moment tot de top en wij zijn in ieder geval fan! Je bestelt de Huawei P9 en de P9 Plus natuurlijk bij Belsimpel.nl!
Bron: Belsimpel.nl
Het volgende nieuwtje met betrekking tot de ruzie tussen Apple en de FBI. Even een opfrisser: de FBI eiste dat Apple de iPhone 5C van een terrorismeverdachte zou ontgrendelen. Apple weigerde dit om privacyredenen en de rechter besloot daarop dat het toch moest gebeuren. Ondertussen vond de FBI zelf een methode om de telefoon te hacken en daardoor werd de rechtszaak uitgesteld. De FBI heeft de beveiliging van de iPhone 5C dus kunnen omzeilen, maar zegt dat niet te kunnen voor nieuwere toestellen als de iPhone 5S, 6S en SE. De FBI wil niet bekend maken hoe de iPhone 5C precies gekraakt is. Waarschijnlijk is het deel van het geheugen dat onthoudt hoe vaak de toegangscode is ingevuld door de FBI gewist. Bij nieuwere iPhones is dit onmogelijk.
Bron: Tweakers
Iedereen heeft het al jaren over betalen via je mobiel, maar het lijkt nog niet echt ingeburgerd. De afgelopen jaren is mobiel bankieren natuurlijk wel razend populair geworden en ING komt hier dan ook met een mooie nieuwe mogelijkheid. In de app van ING is het nu mogelijk te betalen via een QR-code. Je kunt op deze manier geld overboeken zonder rekeningnummers en dergelijke in te vullen. Het werkt zo: je verstuurt een ‘betaalverzoek’ naar degene van wie je geld krijgt. Dit betaalverzoek verschijnt vervolgens als QR-code op je scherm. Iemand anders scant de code, vult zijn pincode in en dan: betaald! Het was nog nooit zo makkelijk om een groepsrekening te splitten. De functionaliteit is nu alleen nog beschikbaar bij ING, maar we hopen dat andere banken snel zullen volgen!
Bron: Tweakers, ING
Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.