Deze week in het nieuwsoverzicht: Apple is bezig met het testen van een zelfrijdende auto, Vodafone schaft roamingskosten af en Samsung helpt mensen met een taalstoornis. Je leest het hier!
Zo’n twee weken geleden heeft Apple toestemming gekregen om zijn zelfrijdende auto in Californië te testen. Ze laten er bij Apple geen gras over groeien: gisteren is de zelfrijdende auto al gespot in de straten van Silicon Valley. De eerste GIF’jes en video’s van de auto verspreiden zich al over het internet. Het gaat om een witte Lexus RX450h SUV die aan alle zijden voorzien is van sensoren. Deze auto is populair onder bedrijven die de zelfrijdende technologie uittesten: onder andere Alpahbet Inc., het bedrijf achter Google, voert testen uit met de auto. Er is nog niet veel bekend over Apples plannen rond de zelfrijdende auto’s. Alles rondom ‘Project Titan’, zoals Apple het noemt, staat onder strikte geheimhouding. We laten het je natuurlijk weten wanneer er meer bekend is!
Bron: 9to5Mac, Bloomberg, The Verge
Vorig jaar besloot de Europese Commissie dat roamingskosten per 15 juni 2017 moeten worden afgeschaft. Dit betekent dat je je Nederlandse bundel in elk Europees land kunt gebruiken zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Vodafone heeft laten weten dat hun klanten al vanaf 1 juni 2017 hun abonnement in heel Europa kunnen gebruiken, zonder extra kosten. ‘Roam Like at Home’ noemt Vodafone dit. Eerder deze maand konden prepaid klanten van Vodafone zonder extra kosten hun tegoed in heel Europa gebruiken. Hier vind je een kaart met alle landen waar je bij Vodafone vanaf 1 juni geen roamingskosten meer betaalt.
Bron: Androidworld, Vodafone
Wemogee, de nieuwe app van de ontwikkelaars achter Samsung, moet mensen met taalstoornis helpen zich uit te drukken. Vooral voor mensen met de taalstoornis Afasie moet de app een uitkomst bieden. Omdat Wemogee tekstberichten ‘vertaalt’ naar rebussen van emoji’s, moeten de berichten voor iedereen begrijpen zijn. Mensen zonder Afasie kunnen dus gewone tekstberichten sturen, deze worden bij mensen met Afasie automatisch omgezet in emoji’s. Er zijn 140 standaardzinnen in de app aanwezig zoals ‘hoe gaat het?’ en 'wat eten we vandaag?'. Ook heeft Samsung sommige emoji’s aangepast, zodat deze extra duidelijk zijn en er geen misverstanden over de boodschap kunnen onstaan.
Bron: Android Planet, The Verge
Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.