De uitslag van de poll over wanneer jullie je smartphone opladen is binnen! De uitslag lees je hier. Maar hoe houd je je batterij in topconditie? Hier onder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Elke week wordt er een poll gehouden met een vraag die gelinkt is aan iets in de telecomsector. Het kan gaan om het merk van jouw smartphone, welke apps jij gebruikt, wat voor bundel je hebt, hoeveel je internet of wat dan ook. Afgelopen week werd de vraag gesteld wanneer jij je telefoon aan de oplader legt. Via Twitter kon er gestemd worden op vier mogelijkheden. Totaal werden er 60 stemmen uitgebracht, waarbij 10% van de respondenten koos voor de optie 'meerdere momenten per dag'. De overige 90% koos voor 'in de nacht, als ik slaap'. Maar wat is nu echt het beste om te doen? Dat lees je in onderstaand artikel.
Eerder werd vaak gezegd dat het goed was voor je accu om je telefoon na aankoop net zo lang te gebruiken tot de batterij helemaal leeg was. Als je dit eenmaal had gedaan kon je je telefoon weer opladen tot 100% en zo zou hij heel erg lang meegaan. Waar dit wel opgaat voor accu’s op basis van nikkel, gaat dit niet op voor Li-ion accu's.
Je raadt het al: de meeste accu’s zijn tegenwoordig niet meer gemaakt van nikkel. Het oude idee gaat dus niet meer op voor de meeste telefoons. Maar hoe houd je je batterij nu wél in topconditie? Hier onder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Allereerst is het verstandig om je telefoon op tijd op te laden. Je hoeft dus niet meer te wachten tot je batterij bijna leeg is, maar begin met laden wanneer je accu zo’n 30% over heeft. Zo voorkom je ook dat je telefoon plotseling uitvalt.
We begrijpen dat het makkelijk is om je telefoon aan de lader te leggen terwijl je slaapt. Je gebruikt hem dan toch niet, en als je hem ’s ochtends weer nodig hebt, heb je een volle batterij. Dit is alleen niet goed voor je batterij: hij krijgt er als het ware stress van.
De lader blijft stroom afgeven aan de accu, en de accu moet als het ware steeds aan de accu doorgeven dat hij geen stroom meer nodig heeft. Haal dus, als je ’s nachts naar de wc gaat even je telefoon van de lader. Met de snelladers van tegenwoordig is je telefoon bovendien binnen een mum van tijd weer vol en klaar voor gebruik.
Het is dus niet goed voor je batterijduur om te wachten met laden tot je batterij bijna leeg is, maar ook is het goed er aan te denken je telefoon tijdig van de lader af te halen. Als je dit niet doet, kan je batterij ‘uitgeput’ raken en gaat hij uiteindelijk minder lang mee.
Functioneer jij op je best bij een temperatuur van 35 graden Celsius? Je telefoon ook niet! Zorg dat het niet te warm is als je je telefoon oplaadt, dit is niet goed voor je accu. Als het heel erg warm is, wordt je telefoon als het ware voor de gek gehouden. Door de hitte denkt hij dat de batterij vol is, terwijl dat nog niet zo is.
Dat is zelf zo erg dat je telefoon bij 30 graden Celsius nog maar tot 70% van zijn maximale capaciteit oplaadt! Leg je toestel dus altijd op een koele plek als je hem gaat opladen. Mocht je je toestel onverhoopt toch in warme omstandigheden op moeten laden, haal dan het hoesje van je telefoon. Deze werkt als een soort jas en gaat het afkoelen van je telefoon tegen.
Je telefoon de eerste keer helemaal opladen, of juist niet? Hoewel het natuurlijk erg aantrekkelijk is om je nieuwe telefoon gelijk in gebruik te nemen, raden wij je aan om hem eerst volledig op te laden. Dit is beter voor je batterij. Bij deze eerste keer opladen is het niet erg wanneer je je telefoon nog wat langer aan de lader laat, nadat je accu al volledig is opgeladen.
Heb je, ondanks al deze tips, nog steeds vaak een lege batterij? Dan is het misschien een idee om een telefoon aan te schaffen met een krachtiger batterij. In onze Belsimpel toplijsten vind je een top 10 accuduur: met deze toestellen ben je zeker de hele dag bereikbaar!
Bron: Battery University, Motherboard
Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.