In de derde blog van de reeks Slim Zakelijk geven we je allerlei tips die helpen bij het optimaal instellen van je zakelijke smartphone. Waar houd je bijvoorbeeld rekening mee bij het beheren van je opslag of het instellen van meldingen? Samen met Telfort Zakelijk zetten we de tips per besturingssysteem op een rijtje!
In deze editie behandelen we hoe je je zakelijke telefoon zo optimaal mogelijk instelt voor jouw gebruik. We gaan onder andere in op hoe je het meeste uit je batterij haalt, op welke manier je een externe opslag gebruikt zodat je telefoongeheugen niet vol raakt en welke handige mogelijkheden er zijn om alles uit je digitale agenda te halen.
Zowel Android, iOS en Windows Phone beschikken over een stand waarmee je veel batterij bespaart. Deze energiebesparendemodus is te vinden onder ‘instellingen’ en zorgt ervoor dat je een stuk langer met je batterij kunt! Hier wordt ook weergegeven welke apps de grootste energievreters zijn. Veel apps blijven draaien op de achtergrond om informatie up to date te houden en je te voorzien van pushberichten. Het verversen van deze informatie kost veel energie en je kunt op deze manier dus zelf instellen hoe vaak je wilt dat een bepaalde app dat doet. Zo heb je het batterijverbruik van apps volledig in de hand. Ook helpt het om je GPS uit te zetten, wanneer je deze functie niet nodig hebt.
Er zijn verschillende externe online opslagplaatsen. Dit heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat je je bestanden niet op je eigen telefoon opslaat, waardoor je toestel dus snel blijft. Bovendien is de online opslagruimte, in tegenstelling tot het interne geheugen, ongelimiteerd en kun je het altijd (tegen betaling) uitbreiden. Ten slotte heb je op elk willekeurig apparaat toegang tot al je bestanden, door in te loggen op je account. Voor iOS, het besturingssysteem van Apple, heet de externe opslag iCloud. Op Android kun je Google Drive gebruiken of Dropbox en de online opslag van Windows Phone heet OneDrive. De verschillende opslagruimtes hebben ongeveer dezelfde voordelen en zijn ook voorzien van een app, wat het gebruik nog makkelijker maakt.
Een automatisch bericht is erg handig als je gebeld wordt en in een vergadering zit, of om een andere reden even niet kunt opnemen. Hieronder leggen we per besturingssysteem uit hoe je zo’n bericht instelt.
Als je wordt opgebeld door een 06-nummer verschijnt er op het beeldscherm de optie ‘bericht’. Als je daarop tikt kun je één van de standaardberichten naar de beller versturen. Je kunt de standaardberichten gemakkelijk aanpassen. Ga naar Instellingen -> Telefoon -> Reageer met tekstbericht. Je ziet nu drie standaardopties die je handmatig aan kunt passen.
Bij de meeste Android-telefoons kun je een oproep accepteren, weigeren of een snelle sms verzenden. Degene die jou belt wordt dan op de hoogte gesteld van jouw status. Deze sms-optie krijg je te zien als je het sms-icoon selecteert of de oproep weigert. In de instellingen kun je de standaardberichten aanpassen, zodat je een antwoord kunt versturen die bij jou status past. Ook kun je standaardberichten verwijderen, zodat je altijd overzicht houdt over de snelle sms-berichten die je kunt versturen.
Als je in gesprek bent en even geen tijd hebt om een inkomende oproep te beantwoorden, kun je tijdens het bellen antwoorden met een tekstbericht. De standaardberichten geven bijvoorbeeld aan dat de beller het beste op een later moment terug kan bellen. Je kunt de standaardberichten helemaal naar eigen smaak aanpassen. In de instellingen van je Windows Phone typ je gemakkelijk een eigen standaardbericht die op dat moment voor jou van toepassing is.
Het komt wel eens voor dat je helemaal niet gestoord wilt worden en dus alle meldingen van je telefoon uit wilt zetten. Ook hiervoor is in de drie populairste besturingssystemen een functie ingebouwd, namelijk de Niet storen-functie.
De Niet Storen-functie van iOS is erg handig voor wanneer je even geen meldingen wilt ontvangen en horen. Ga naar Instellingen -> Niet storen en zet de schakelaar ‘Handmatig’ aan. Vanaf dat moment ontvang je geen pushnotificaties en andere meldingen meer. Je kunt er ook voor kiezen om Niet Storen automatisch te laten inschakelen op een bepaald tijdstip. Zo kun je rustig de hele nacht doorslapen zonder dat je scherm telkens oplicht. Als je de schakelaar bij ‘Gepland’ aan zet, kun je aangeven vanaf welk moment je niet gestoord wilt worden.
De Niet Storen-functie van Android geeft je de mogelijkheid om alle geluiden in één keer te dempen. Open de Niet Storen-optie via het dropdown menu. Je kunt er voor kiezen om totale stilte in te stellen, alleen alarmen af te laten gaan of alleen prioriteitstelefoontjes te ontvangen. In de laatste optie kun je aangeven in welke situaties je juist wel gestoord wilt worden. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat alarmen en oproepen van favoriete personen gewoon hoorbaar blijven. Je kunt in Android zelfs profielen instellen waarbij kunt instellen van welke contactpersonen je wel oproepen wilt horen en op welke tijden/dagen. Je kunt hierbij een ander schema voor doordeweeks en voor het weekend instellen.
In Windows Phone schakel je de stille modus in door op een volumetoets te drukken en op het pijltje te drukken op de volumestatusbalk. Als je vervolgens op de alarmbel klikt, schakel je de stille modus in. Wil je je telefoon niet in de stille modus houden, maar kun je nu een oproep niet beantwoorden? Als je het geluid van een inkomende oproep wilt dempen hoef je slechts op de volumetoets omlaag te drukken.
Als ondernemer werk je waarschijnlijk veel met je digitale agenda. Maar ben je al op de hoogte van de onderstaande mogelijkheden van zo’n digitale agenda? Deze opties maken het verwerken van je afspraken nóg makkelijker!
De agenda die standaard op je iPhone staat biedt verrassend veel mogelijkheden. Zo kun je verschillende agenda’s gemakkelijk met elkaar vergelijken, door de agenda’s aan te vinken die je wilt weergeven. Naast iCloud kun je ook een Google Agenda of een Outlook-account gebruiken op je iPhone, zodat je alles overzichtelijk in één agenda hebt staan. Als je de iPhone in landscape-modus houdt, zie je de weekweergave en kun je op een afspraak tikken om hem te bekijken. Wil je liever al je afspraken met toelichting bekijken? Zet dan de weergave ‘afsprakenlijst’ aan. Je krijgt deze weergave door vanuit de maandweergave linksonder op ‘vandaag’ te klikken.
Wanneer je een e-mail over een afspraak ontvangt, zoals een reservering voor een vlucht of zakelijke meeting, wordt deze via Gmail automatisch toegevoegd aan je agenda. Zo mis je nooit meer een afspraak! ‘Find a time’ is een ideale functie voor jou als zakelijke gebruiker. De app vindt een tijd voor een meeting of andere afspraak wanneer iedereen beschikbaar is. Dit werkt zelfs in verschillende tijdzones!
Je Outlook-agenda kan gemakkelijk gesynchroniseerd worden met je Windows Phone. Zo heb je altijd belangrijke afspraken bij de hand en mis je nooit meer een belangrijke meeting. OneCalendar is aanwezig op je Windows Phone en laat je connecten met Exchange agenda’s, Google, Outlook/Live en Hotmail. Vervolgens worden al je afspraken overzichtelijk weergegeven.
Hopelijk hebben deze tips je geholpen bij het krijgen van inzicht in de opties die allemaal op je smartphone aanwezig zijn. Deze tips helpen met het zo optimaal mogelijk gebruiken van je smartphone, zodat jij als zakelijke gebruiker geen tijd verliest!
Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.