Reparatiepreventie

Reparatiepreventie

Een mobiele telefoon is een waardevol bezit. We nemen onze telefoon overal mee naartoe en gebruiken hem vaak. Doordat we het toestel altijd en overal gebruiken kan het gebeuren dat je telefoon beschadigd raakt of zelfs kapot gaat. Daarnaast worden telefoon ook regelmatig gestolen. Dit is erg zonde van je telefoon en vaak erg duur. Reparaties die niet vergoed worden door de garantie zijn vaak duur en soms duurt het ook even voordat je je toestel weer terug hebt. Om dure reparaties te voorkomen en je toestel goed te onderhouden zet Belsimpel hieronder een aantal preventietips op een rijtje.

De preventietips van Belsimpel:

Diefstal

Je nieuwe smartphone is voor dieven een interessant product om te stelen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je per ongeluk je telefoon ergens  laat liggen en hem terug wilt vinden. Bekijk deze negen tips om het dieven moeilijk te maken en om je telefoon op te sporen.

Korte accuduur

De technische ontwikkeling van smartphones gaat heel snel. Smartphones worden steeds krachtiger, sneller en dunner. Bij je gebruik vraag je veel van de batterij en deze is hierbij essentieel. Hier vind je elf tips om de batterijduur van je smartphone te verlengen.

Langzame software

Als je je telefoon al een tijdje gebruikt dan kan het toestel trager reageren dan toen je hem voor het eerst opstartte. De oorzaak is vaak dat applicaties op de achtergronddraaien die veel geheugenruimte innemen. Andere oorzaken en zeven tips om langzame software te voorkomen lees je hier.

Val-, stoot- en krasschade

Dit soort schade komt vaak voor en is ook meestal direct te herkennen. Wat veroorzaakt deze schade en hoe voorkom je het? Belsimpel geeft zeven tips om de kans op deze schade zo laag mogelijk te houden.

Virussen en foute applicaties

Foute applicaties zijn apps die gemaakt zijn om mensen op te lichten. We noemen dit ook wel malafide apps. Door de openheid van Android komt het voor dat er zulke malafide apps in de Google Play Store staan. Belsimpel geeft je zes tips om virussen te voorkomen en tegen te gaan.

Waterschade

Waterschade zit vaak aan de binnenkant van het toestel. Het toestel kan kortsluiten, corrosie oplopen of oververhitten als het in aanraking komt met een vloeistof. Waterdamp kan je toestel binnendringen en na verloop van tijd schade aanbrengen. Bekijk de negen tips om waterschade tegen te gaan

Schoonmaaktips

We nemen onze mobiele telefoon overal mee naartoe en gebruiken het toestel meerdere keren per uur. De kans op vuil en bacteriën is daarom groot. Bekijk onze acht tips en de hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je telefoon schoon te houden.