Deze week in het nieuwsoverzicht: Spotify is bezig met het doorvoeren van veranderingen, met Twitter Lite tweet je nóg sneller en Google waarschuwt je voor nepnieuws. Lees hier meer!
Spotify heeft de laatste tijd veel onderhandeld met platenmaatschappij Universal. Ze hebben afgesproken dat betalende abonnees een privilege krijgen in verhouding tot niet-betalende abonnees. Spotify laat in een statement weten dat sommige albums die afkomstig zijn van Universal tot twee weken eerder beschikbaar zullen zijn voor betalende leden. CEO van Spotify, Daniel Ek, stelt dat het niet langer houdbaar was om albums voor iedereen tegelijk beschikbaar te maken. Veel artiesten waaronder Taylor Swift en Jay-Z waren het oneens met het beleid van Spotify, dat voorheen muziek vrij beschikbaar stelde voor ál zijn gebruikers. Op deze manier probeert Spotify-artiesten tegemoet te komen. Deals met andere platenmaatschappijen volgen eventueel later.
Bron: Nu.nl, NRC
Met nieuwe Lite-versie komt Twitter mensen met een trage of slechte internetverbinding tegemoet. Twitter Lite verbruikt namelijk minder data dan de app en laadt om die reden ook veel sneller. In de Lite-optie, die je in je browser kunt openen, mist wel een aantal opties. Het bewerken van foto’s of filmen van een livestream is met de Lite-versie niet mogelijk. Via de instellingen op je profielpagina kun je de ‘data saver’ aanzetten die er voor zorgt dat je minder MB’s verbruikt. Wanneer je dit doet worden video’s en afbeeldingen pas geladen als je er op tikt. Wil je Twitter Lite ook uitproberen? Tik dan hier [https://mobile.twitter.com/home].
Bron: iPhoned
Voortaan gaat Google nieuwsberichten labelen die meerdere factcheckers als ‘nep’ hebben bestempeld. Dit betekent dat er in het nieuwsoverzicht bij nieuwsartikelen komt te staan of het hier gaat om nepnieuws of niet. Ook bij beoordeelde artikelen die waarschijnlijk wel op waarheid zijn gebaseerd komt dus een label te staan. Wanneer factcheckers het niet met elkaar eens zijn, worden beide beoordelingen geplaatst zodat je de inhoud zelf kunt beoordelen. De functie is inmiddels wereldwijd uitgerold uit op Google Search en Google News. Bij Engelse artikelen staan op dit moment de meeste labels, dit komt omdat de meeste factcheckers op dit moment Engels zijn. De informatie wordt dus niet door Google zelf gecheckt maar door andere mensen. Je kunt je hier voor aanmelden, maar Google laat je alleen factchecken als ze je gezaghebbend genoeg vinden. Voor Nederland is dat nu alleen nog De Correspondent.
Bron: Bright, NOS
Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.